Zeist,
13
september
2019
|
15:13
Europe/Amsterdam

Achmea ondertekent Charter Diversiteit

Achmea heeft donderdag 12 september het Charter Diversiteit ondertekend. Het charter is een initiatief van de Stichting van de Arbeid en stimuleert de diversiteit en inclusie op de werkvloer. Deze ondertekening onderschrijft de ambitie van Achmea om een inclusieve en diverse organisatie te zijn. Een afspiegeling van de samenleving.

Elly Ploumen, groepsdirecteur HR (foto): "Achmea staat voor een veilige, gezonde en toekomstbestendige samenleving. We vertegenwoordigen veel klanten in de samenleving en willen daar een afspiegeling van zijn. Diversiteit is daarom erg belangrijk voor ons bedrijf. Een diverse en inclusieve organisatie levert ons bovendien meer creativiteit, innovatie en een betere klantbediening. En het zorgt ervoor dat we het beste talent kunnen aantrekken én behouden."

"Om een afspiegeling te zijn van de samenleving gaat Achmea verder dan een goede man/vrouw-verhouding. Net zo belangrijk is bijvoorbeeld de focus op verschillende culturele achtergronden, medewerkers met een arbeidsbeperking en LHBT+’ers. We hebben voor de komende jaren flinke ambities op het gebied van diversiteit. Die kunnen we alleen samen waarmaken als onze medewerkers zichzelf kunnen en durven te zijn en we open staan voor hun talenten”, aldus Elly Ploumen.