Zeist,
10
februari
2020
|
13:33
Europe/Amsterdam

Achmea locatie Apeldoorn neemt 3.200 zonnepanelen in gebruik

Vandaag is een carport met 3.200 zonnepanelen boven de parkeerplaats van de kantoorlocatie in Apeldoorn in gebruik genomen. Daarmee voorziet Achmea op deze locatie – tezamen met de ruim 600 zonnepanelen die al aanwezig waren – zelfstandig in 15% van de elektriciteitsvoorziening.

In oktober vorig jaar werd gestart met de aanleg van de carport met zonnepanelen. Theo Peters van het Facilitair Bedrijf van Achmea: “Het realiseren van zonnepanelen op daken en als carport past binnen de visie van Achmea: in 2030 volledig klimaatneutraal werken. De zonnepanelen van de carport wekken per jaar zo’n 925.000 kilowattuur op, gelijk aan het verbruik van 250 huishoudens. Onder het parkeerdek zijn er 30 laadpunten gerealiseerd voor elektrische auto’s met een gelijktijdig laadvermogen van 700kW.”

Klimaatneutrale bedrijfsvoering in 2030
Achmea werkt met een ambitieus duurzaamheidsplan dat leidt naar een klimaatneutrale bedrijfsvoering in 2030. Achmea neemt actief deel in lokale en regionale netwerken en zoekt samen met leveranciers naar innovatieve mogelijkheden. Apeldoorn is één van de vijf kernlocaties van Achmea. Ook voor de andere kernlocaties zijn er plannen om de verduurzaming te versnellen. Zo wordt elders gewerkt aan een aansluiting op aardwarmte (geothermie) en op het dak van het gebouw in Tilburg is vorig jaar een ‘groen dak’ aangelegd. Ook verschillende producten en diensten voor onze klanten dragen bij aan verdere vergroening, zoals de groene daken van Interpolis en de zonnepanelendienst die Centraal Beheer bij klanten aanbiedt.