Zeist,
02
januari
2020
|
09:07
Europe/Amsterdam

Achmea is vanaf 1 januari 100% rookvrij

Achmea is vanaf 1 januari 2020 een rookvrije organisatie. “Een logische stap voor een organisatie die werkt aan een gezonde, veilige en toekomstbestendige samenleving”, zegt bestuursvoorzitter Willem van Duin.

Achmea Rookvrij betekent dat we niet meer roken in en om de Achmea-kantoren. Behalve voor zo’n 14.000 medewerkers geldt dat ook voor onze klanten, leveranciers en andere bezoekers. Achmea heeft vestigingen in Amsterdam, Apeldoorn, Leeuwarden, Leiden, Leusden, Tilburg en Zeist.

Willem van Duin kondigde Achmea Rookvrij begin 2019 aan tijdens zijn nieuwjaarstoespraak. Vanaf dat moment startte een uitgebreid programma, compleet met gratis stoppen-met-roken-trainingen waar partners en kinderen van collega’s ook welkom zijn.

Rookvrij past bij Achmea
Van Duin is blij en trots dat het nu zover is. “Omdat het past bij wie we willen zijn als organisatie, wat we willen uitstralen. Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers gezond en vitaal zijn. Een gezonde samenleving is ook een belangrijke pijler van onze strategie. Roken past daar duidelijk niet bij.”

Of collega’s roken in de privésituatie is natuurlijk hun eigen keuze, zegt Van Duin. “We bieden alleen geen rookgelegenheid meer in onze gezonde werkomgeving. Eind december vorig jaar zijn alle rookfaciliteiten op de Achmea-terreinen verwijderd. Collega’s die roken en daarvan af willen komen, blijven we natuurlijk zo goed mogelijk helpen. Dit jaar bieden we nog steeds gratis professionele stoppen-met-roken-cursussen aan. Iedereen die voor en bij ons werkt, kan meedoen, inclusief partners en huisgenoten. Want samen sta je sterker!”

Rookvrije Generatie in 2040
Met Achmea Rookvrij bouwen we ook mee aan de missie van de Alliantie Nederland Rookvrij: het realiseren van een Rookvrije Generatie in 2040. Met kinderen die een goede start maken en daar een leven lang profijt van hebben. Met actieve volwassenen die fit hun pensioen in gaan. Een samenleving waarin niemand meer (over)lijdt aan de gevolgen van roken. Een mooie ambitie om komende jaren samen aan te werken!

Michael Rutgers, voorzitter van het Longfonds, juicht de stap van Achmea toe. Hij spreekt van een beslissing met lef en compassie. Een interview met Michael Rutgers en Willem van Duin is opgenomen als bijlage bij dit bericht.