Zeist,
03
september
2019
|
09:45
Europe/Amsterdam

Achmea Foundation lanceert vrijwilligersplatform ‘Voor Elkaar’

Om medewerkers van Achmea te faciliteren en stimuleren zich meer maatschappelijk in te zetten, heeft de Achmea Foundation het platform ‘Voor Elkaar’ gelanceerd. Dit online platform maakt het voor medewerkers makkelijk zich actief in te zetten voor maatschappelijke doelen. Dit staat geschreven in het jaarverslag 2018 van de Achmea Foundation dat vandaag gepubliceerd is.

Op het platform dat in samenwerking met Good Up is gemaakt – een sociaal ondernemer die zich richt op het maatschappelijk activeren van medewerkers binnen bedrijven – kunnen medewerkers deelnemen aan maatschappelijke initiatieven die op Voor Elkaar worden aangeboden. Ook kunnen medewerkers zelf maatschappelijke projecten aanmelden waarbij ze de hulp van collega’s vragen. Zo’n 500 Achmea collega’s hebben tot nu toe vrijwilligerswerk gedaan via dit platform.

Impact maken

De Achmea Foundation ambieert een wereld waar iedereen volwaardig aan kan deelnemen en steunt initiatieven die zich richten op het meer weerbaar maken van mensen in kwetsbare situaties. In Nederland en in Afrika. Initiatieven op het terrein van landbouw, gezondheidzorg en financiële dienstverlening, meestal met een innovatief karakter, staan in het middelpunt. Dit past bij Achmea als onderneming met een coöperatieve identiteit, die het werk van de foundation mogelijk maakt: een financiële dienstverlener, de grootste zorgverzekeraar, met een in belangrijke mate agrarische achtergrond. In 2018 was de Social Return On Investment (SROI) van de projecten van de Achmea Foundation 3,5. Dat betekent dat elke geïnvesteerde euro € 3,50 oplevert voor de lokale bevolking. In totaal is er in dit jaar € 1.82 miljoen uitgegeven aan de projecten van de Achmea Foundation.