Zeist / Zurich,
05
juni
2018
|
08:30
Europe/Amsterdam

Achmea draagt bij aan versnelling digitale activiteiten Zurich Insurance Group

Achmea gaat samenwerken met Zurich Insurance Group (‘Zurich’) om de bedrijfsactiviteiten van Zurich efficiënter te laten verlopen. Zurich gaat daarvoor gebruikmaken van de technologie van InShared, de digitale verzekeraar van Achmea. Het IT-platform van InShared is gericht op online service, van polisbeheer tot en met claimsafhandeling. Met de inzet van het platform en de kennis van InShared over online klantbediening, draagt Achmea bij aan de realisatie van Zurich’s groeidoelen.

Klanten sluiten hun polis steeds vaker online af en willen zo ook hun verzekeringszaken regelen. InShared is een 100% online verzekeraar en laat klanten zo veel mogelijk zelf hun verzekeringen regelen via een eigen, digitale verzekeringsmap. Het onderliggende IT-platform is sinds 2016 beschikbaar voor andere verzekeraars onder de naam ‘OutShared’. Zo draagt Achmea bij aan de digitalisering van activiteiten en klantbediening van andere verzekeraars en worden zowel de efficiency als de klanttevredenheid verhoogd.

Robert Otto, lid Raad van Bestuur van Achmea: “InShared staat bekend om zijn efficiënte klantbediening en hoge klanttevredenheid. Het is mooi dat de onderliggende technologie ook beschikbaar is voor andere verzekeraars. Onderdeel van onze strategie is de verschuiving van verzekeren naar diensten, in aanvulling op onze verzekeringspropositie. De samenwerking met Zurich sluit hier goed bij aan.”

Zurich’s Insurance Mobile Solutions CEO, Theo Bouts, zegt, “In veel sectoren vindt vandaag de dag een verschuiving plaats naar meer fysieke en digitale diensten. We hebben nieuwe technologieën, bedoeld om de bediening van klanten te vereenvoudigen en te verbeteren, altijd al snel ingezet en zullen dit blijven doen. InShared heeft bewezen dat zijn innovaties leiden tot een hogere klanttevredenheid en daarom hebben we het OutShared platform verkozen als een van de onderscheidende factoren om onze Mobile Solutions activiteiten verder te brengen."

Boilerplate

Achmea is het coöperatieve moederbedrijf van bekende verzekeraars, waaronder Centraal Beheer, Zilveren Kruis, Interpolis, Avéro Achmea, OZF, InShared, De Friesland Zorgverzekeraar en FBTO. Samen vormen zij de grootste verzekeringsgroep van Nederland met circa 14.500 medewerkers in Nederland. Achmea heeft een coöperatieve achtergrond waarbij de belangen van klanten, partners, medewerkers en kapitaalverschaffers in balans zijn. Klanten van Achmea legden in 2017 circa 20 miljard euro aan premiegeld in. Achmea is in Nederland marktleider op het gebied van schade- en zorgverzekeringen. Ook biedt het inkomensverzekeringen en met onder meer het Centraal Beheer APF een goed inkomen voor later. De vermogensbeheerder Achmea Investment Management heeft meer dan 120 miljard euro aan assets under management. Via onder meer Centraal Beheer en Woonfonds biedt Achmea hypotheken. Naast Nederland, is Achmea ook internationaal actief in vijf andere landen. 

Zurich Insurance Group (Zurich) is een leidende multi-line verzekeraar die zijn klanten wereldwijd en lokaal van dienst is. Met circa 53.000 medewerkers biedt het een breed aanbod van schade- en levensverzekeringsproducten en diensten in meer dan 210 landen en gebieden. Zurich’s klanten zijn particulieren, midden- en kleinbedrijven, grote bedrijven en multinationals. Het hoofdkantoor van de Groep staat in Zurich, Zwitserland, waar het in 1872 is opgericht. De houdstermaatschappij, Zurich Insurance Group Ltd (ZURN), is genoteerd aan de SIX Swiss Exchange en heeft een level I American Depositary Receipt (ZURVY) programma, die over-the-counter wordt verhandeld via OTCQX. Meer informatie over Zurich: www.zurich.com