Zeist,
21
november
2019
|
16:31
Europe/Amsterdam

Achmea breidt internationale vertegenwoordiging uit

Robert Otto treedt toe tot bestuur International Cooperative and Mutual Insurance Federation (ICMIF)

Samenwerking met en deelname aan meerdere (inter)nationale netwerken vormt een belangrijk onderdeel van de strategie van Achmea. Sectorgrenzen vervagen en partnering wordt steeds belangrijker, zowel nationaal als internationaal. Achmea sluit zich daarom actief aan bij netwerkorganisaties om kennis te delen en om samen met anderen te werken aan de toekomst. Als onderdeel van deze strategie treedt Robert Otto, lid van de Raad van Bestuur van Achmea, toe tot het bestuur van ICMIF, het internationale netwerk voor coöperatieve en onderlinge verzekeraars.

De wereld rond mobiliteit, zorg, wonen en ondernemen is volop in beweging. Als grote coöperatieve verzekeraar spelen we een rol bij veel van deze veranderingen die zich internationaal voltrekken. Aansluiten bij een veelvoud van netwerken wordt steeds belangrijker en heeft een centrale plaats in onze strategie. In deze samenwerkingsverbanden wordt de internationale sectoragenda veelal bedacht en bepaald, onder meer vanuit het perspectief van wetgeving, globalisering, toezichthouders en consolidatie. Achmea maakt onder meer deel uit van het International Federation of Health Plans (IFHP), the Geneva Association, het CRO network, en ook verzekeringskoepels Amice en ICMIF. De benoeming van Robert Otto tot het bestuur van ICMIF betekent een verdere versteviging van onze positie bij deze alliantie.

Robert Otto: “Het sluit naadloos aan op de rol van Achmea als coöperatieve verzekeraar om plaats te nemen in het bestuur van ICMIF. Dit is dé plek waar we de agenda voor de wereldwijde coöperatieve verzekeringssector vormen. Daarnaast delen we als één van de grootste coöperatieve verzekeraars in dit verband graag kennis en ervaringen zodat we kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van de ICMIF en haar leden over de hele wereld.”

De benoeming van Robert Otto vond plaats tijdens de tweejaarlijkse mondiale conferentie van ICMIF, waar bijvoorbeeld gesproken werd over: waarde creatie in de verzekeringssector, leiderschap van de toekomstige coöperatieve verzekeraar en de verzekeraar van de toekomst over digitalisering en de ‘war on talent’. Bij deze laatste sessie sprak ook de CEO van Achmea Australië, Emma Thomas.

Over ICMIF

De International Cooperative and Mutual Insurance Federation (ICMIF) is eigendom van en wordt bestuurd en actief gerund door de aangesloten organisaties. Net als een goede coöperatie of onderlinge waarborgmaatschappij kan de ICMIF op die manier inspelen op de veranderende behoeften en verwachtingen van de leden. Het streven is om de concurrentiepositie van de leden te versterken door middel van unieke marktinformatie, netwerkkansen, programma’s voor leiderschapsontwikkeling en mondiale belangenbehartiging. De coöperatieve en onderlinge verzekeringssector beslaat 27% van de internationale markt voor verzekeringen. De 200 ICMIF-leden vertegenwoordigen het snelst groeiende deel van de mondiale verzekeringssector. Deze subsector is de afgelopen 10 jaar met 40% gegroeid. Ter vergelijking: de wereldwijde groei van verzekeringen was 17%.